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707.14.1 Elevator lobby. An enclosed elevator lobby shall be provided at each floor where an elevator shaft enclosure connects 
more than three stories. The lobby shall separate the elevator shaft enclosure doors from each floor by fire partitions equal to the 
fire-resistance rating of the corridor and the required opening protection. Elevator lobbies shall have at least one means of egress 
complying with Chapter 10 and other provisions within this code. 
 
 Exceptions: 
 
 1. Enclosed elevator lobbies are not required at the street floor, provided the entire street floor is equipped with an 

automatic sprinkler system in accordance with Section 903.3.1.1. 
 
 2. Elevators not required to be located in a shaft in accordance with Section 707.2 are not required to have enclosed 

elevator lobbies. 
 
 3. Where additional doors are provided at the hoistway opening in accordance with Section 3002.6. Such doors shall be 

tested in accordance with UL 1784 without an artificial bottom seal. 
 
 4. In other than Group I-3, and buildings having occupied floors located more than 75 feet (22 860 mm) above the 

lowest level of fire department vehicle access, enclosed elevator lobbies are not required where the building is 
protected by an automatic sprinkler system installed in accordance with Section 903.3.1.1 or 903.3.1.2. 

 
 5. Smoke partitions shall be permitted in lieu of fire partitions to separate the elevator lobby at each floor where the 

building is equipped throughout with an automatic sprinkler system installed in accordance with Section 903.3.1.1 
or 903.3.1.2. 

 
 6. Enclosed elevator lobbies are not required where the elevator hoistway is pressurized in accordance with Section 

707.14.2. 
!  !  !  !  !  !  !  !  !  ! 

Q:   In accordance with the provisions of Section 707.14.1 of the International Building Code, where a corridor 
located adjacent to an elevator shaft is not required to be fire-resistance-rated construction, is an elevator lobby 
required? 
 
A:   Yes. When none of the exceptions to the provisions of Section 707.14.1 of the International Building Code are 
applicable, the provisions of Section 707.14.1 stipulate that an elevator lobby is required when an elevator shaft 
enclosure connects more than three stories. The requirement to provide an elevator lobby is not dependent upon the 
existence of a corridor, nor is it dependent upon the fire-resistance rating of a corridor located adjacent to the elevator 
shaft enclosure. 
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